neděle 4. září 2011

Hrachová kaše


Hrachová kaše je zkrátka a jednoduše mé oblíbené jídlo chudých. Žlutý hrách se dle návodu na sáčku ani nemusí namáčet (přesto to dělám) a hlavně příprava hrachové kaše vůbec netrvá dlouho. Resp. uvaření hrachu sice trvá déle, ale nemusíte se o něj prakticky starat, takže je to bez námahy. Stačí hrášek trochu rozvařit a už ani nemusíte mixovat či pasírovat, kaše se udělá sama.


V zásadě stačí osolit a máte hotovo, je to dobré i tak. Protože ale to by bylo zas až moc jednoduché, tak doporučuji přidat saturejku, tymián nebo bobkový list, trochu česneku, pepř a podávat s osmahnutou cibulkou (ideálně na sádle, to je prostě lepčejší :)) nebo slaninou (nebo obojím), bohatší mohou přidat i plátek uzeného. A co je důležité - je to opravdu syté.



Porce samotné hrachové kaše bez ničeho vyjde asi tak na 5 korun (fakt! :). Plátek uzeného sám o sobě stojí asi tak 13 Kč, ale doporučím investovat do nějakého, který nechutná jak spálená podešev. Nějak jsem chtěla vyzkoušet obchůdek s nápisem "domácí uzené" a zjevně to úplně nevyšlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog! :)