neděle 7. července 2013

Apetit piknik 2013

Na Apetit piknik není vhodné jít bez předem důkladně připraveného plánu!

To je zásadní předpoklad. Když jsem dorazila v sobotu 22. 6. 2013 na Karlínské náměstí a rychle obešla a okoukla všechny stánky, nebyla jsem si jistá, jestli jen z toho dívání nedostanu cukrovku. Už po prvním ročníku Apetit pikniku si návštěvníci stěžovali, že tam bylo jen samé sladké. I to byl pro mě jeden z impulsů, proč se přihlásit na druhý – loňský ročník se slanými sušenkami a krekry.
Naprosto rozumím tomu, proč sladké vždycky převažuje – dortíky, buchty a koláče a další podobné věci, zvlášť pěkně nazdobené, vypadají tak nějak lákavěji, existuje tam větší variabilita a upéct nějakou buchtu umí skoro každý. Nechci si tedy stěžovat, že i letos toho sladkého bylo až příliš. Oproti minulým ročníkům slaná sekce totiž určitě posílila. Jen pokud se nežívíte pouze cukrem, je třeba si připravit nákupní a ochutnávkový plán.

To jsem bohužel neudělala, ani jsem se dopředu moc nedívala na to, kdo všechno se bude účastnit. Věděla jsem, že potřebuji nutně ochutnat cheescake od Chez Lucie a zmrzlinu od Tří kopečků. Tam můj plán začínal a končil. Otázka je, zdali by bylo možné celý den naplánovat podrobněji, protože v tomhle rozhodně nepomohli ani organizátoři.

Před samotným piknikem nebylo možné dohledat, kteří prodejci začínají prodávat v deset a kteří až ve dvě. Ve skutečnosti se mi ani nepodařilo nikde najít oficiální informaci, že to takhle skutečně bude – to jsem věděla jen z blogu Tří kopečků, jejichž zmrzlina šla na řadu právě až ve dvě.
Tato informace nebyla k nalezení ani na pláncích, které byly rozdávány na začátku pikniku. Bylo možné to odhadnout pouze z označení stánků jako 4a a 4b, ale nikde nebylo vysvětleno, co to vlastně znamená. Rozdělení na dvě směny byl asi zajímavý nápad, jídla letos bylo opravdu hodně, ale nedostatečné vysvětlení byl zkrátka trochu fail.

Co se mi líbilo: 
  • Počasí :)
  • Hudba – tu jsem sice cíleně poslouchala jen chvíli, ale i tak mi přišel výběr zdařilý, i co se týče názvů kapel.
  • Hromada lidí – je to zvláštní, nejsem člověk, který by vyhledával takové množství lidí, ale líbilo se mi, že lidé se zajímají se o jídlo a hlavně vypadnou ven a baví se.

Zapomněla jsem si v Brně foťák, takže jen několik náhodných fotek z telefonu:


Lidí bylo opravdu hodně, sluníčka ale také.
Nechutnala jsem, ale přišlo mi to vtipné :). 
A tohoto si představte tak padesátkrát víc a máte Apetit piknik.
Zvlášť zajímavý byl stánek Maggi a Dolce gusto (já chápu, že nějací sponzoři jsou vždycky třeba, ale neříkejte mi, že nebyl nikdo jiný než Maggi...).

Anna Grosmanová a její domácí šťávy – pampelišková byla super, zázvorová hodně sladká.

P-noy taste of Asia (Sofia Smith) – nějaké slané věci, které mě nijak extra nenadchly, ale na zub dobré :).

Paul Day a jeho Mexico breakfast sandwich – s klobáskami, pálivou rajčatovou salsou a volským okem. Pražáci znají z náplavky, pro mě byl Paul novinka. Dalo se to jíst :). 
Zuzana Rousová – tady jsem koupila nějaké slané sušenky a tyčky pro porovnání se svými :).

A samozřejmě tři kopečky – lepší jahodovu zmrzlinu jsem nejedla! A levandulová s medem byla sice na můj vkus příliš sladká, ale zase kde koupíte levandulovou zmrzlinu!

2 komentáře:

  1. Byla jsem se zde letos poprvé podívat a měla jsem z toho stejné pocity...

    OdpovědětVymazat
  2. Ono je hrozně těžké v tomhle přijít s něčím novým nebo originálním. Loni to byl Tomáš Babinec s paštikama, letos to byly těstoviny s omáčkami, nevím teď přesně od koho. Ale když na jedné straně návštěvníci vyžadují dostatečnou zásobovanost, tak je těžké to naplnit zajímavými věcmi z domácích kuchyní.
    Nicméně pro kulináře je to velice zajímavá zkušenost a jsem ráda, že se to koná :).

    OdpovědětVymazat

Díky, že čtete můj blog! :)