A nebo:
- vietnamský salát z prasečích oušek (foto níže)
- vinná klobása s bramborovu kaší
- vepřová pečeně na seně s pečenou zeleninou
- vařený jazyk s černými vejci (foto níže)
- škvarkové sušenky s čokoládou
- chorizo
- bratwurst
- vepřová nožička plněná fášem z kuřete, jelita a brzlíku
- snídaňová polévka v asijském stylu z různých vývarů a zbytků
- pancetta
- roláda z vepřové hlavy
- čokoládová zmrzlina s vepřovou krví
- a jako bonus mýdlo ze sádla s kmínem a majoránkou
Věřím, že některým se nebude líbit ani klasika ani varianta, kterou jsme společně s několika blázny vytvářeli celý víkend v Čarovném mlýně u šílené a zároveň úžasné mydlářky (proto to mýdlo na závěr). Ale u spousty věcí byste ani nevěděli, že jsou něčím zvláštní, například ouška křupají jak zelenina, krev ve zmrzlině funguje hlavně jako emulgátor. Jen vinná klobása nechutná jak z obchodu, asi jsme tam dali málo rohlíků ;).
Vzhledem k tomu, že téměř všichni účastníci byli vybaveni foťákem i mobilem zároveň a po spravení internetu se instagramovalo a tweetovalo ostošest, můžete zmíněné dobroty shlédnout pod hashtagem #prasecimasakr. Svých fotek moc nemám, protože když něco fotí spousta dalších lidí, tak mně se už většinou nechce :).
Takhle to tam vypadalo běžně a to je těch fotografů ještě málo. Referenční vzorek na ochutnání objektivům a internetům a ostatní porce čekající na strávníky:
Většinou jsme jedli venku, protože na sluníčku bylo asi nejtepleji a do malinké kuchyně jsme se všichni nevešli (tedy ano, vešli, ale pohodlně najíst se tam už moc nedalo :).
Během celé akce nezahynulo žádné zvíře. Nebyla to totiž klasická zabijačka, jen jsme se snažili nakoupit zajímavé suroviny a ukázat a dokázat si, že „od čumáčku po ocásek“ může fungovat a to velmi chutně. Klasické kusy masa přeci umí (víceméně) uvařit každý :).
A to já bych si dala, mňam!
OdpovědětVymazatZmrzlina s vepřovou krví? To musím zkusit! Něco takového by mě nikdy nenapadlo.
OdpovědětVymazat