neděle 2. března 2014

Prasečí masakr ve mlýně, aneb zabijačka tak trochu jinak

Zabijačka – jelítka, jitrnice, prdelačka, sádlo, škvarky a maso příbuzným a známým?

A nebo:

Věřím, že některým se nebude líbit ani klasika ani varianta, kterou jsme společně s několika blázny vytvářeli celý víkend v Čarovném mlýně u šílené a zároveň úžasné mydlářky (proto to mýdlo na závěr). Ale u spousty věcí byste ani nevěděli, že jsou něčím zvláštní, například ouška křupají jak zelenina, krev ve zmrzlině funguje hlavně jako emulgátor. Jen vinná klobása nechutná jak z obchodu, asi jsme tam dali málo rohlíků ;).




Vzhledem k tomu, že téměř všichni účastníci byli vybaveni foťákem i mobilem zároveň a po spravení internetu se instagramovalo a tweetovalo ostošest, můžete zmíněné dobroty shlédnout pod hashtagem #prasecimasakr.  Svých fotek moc nemám, protože když něco fotí spousta dalších lidí, tak mně se už většinou nechce :).

Takhle to tam vypadalo běžně a to je těch fotografů ještě málo. Referenční vzorek na ochutnání objektivům a internetům a ostatní porce čekající na strávníky:


Většinou jsme jedli venku, protože na sluníčku bylo asi nejtepleji a do malinké kuchyně jsme se všichni nevešli (tedy ano, vešli, ale pohodlně najíst se tam už moc nedalo :).


Během celé akce nezahynulo žádné zvíře. Nebyla to totiž klasická zabijačka, jen jsme se snažili nakoupit zajímavé suroviny a ukázat a dokázat si, že „od čumáčku po ocásek“ může fungovat a to velmi chutně. Klasické kusy masa přeci umí (víceméně) uvařit každý :).

2 komentáře:

  1. A to já bych si dala, mňam!

    OdpovědětVymazat
  2. Zmrzlina s vepřovou krví? To musím zkusit! Něco takového by mě nikdy nenapadlo.

    OdpovědětVymazat

Díky, že čtete můj blog! :)