pondělí 7. dubna 2014

Citronové bochánky

Sladkost, slanost, vůně citronu...


...křupavé a přitom vláčné a měkké...


...citronové bochánky!



Citronové bochánky
(rozpis na cca 2 plechy)
100 g másla, změklého
200 g smetanového sýra (Philadephia, Fénix)
100 g cukru
kůra z 1 citronu
1 vejce
šťáva z 2 citronů
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky soli
moučkový cukr na obalení

  • Máslo vyšlehejte se smetanovým sýrem, cukrem a citronovou kůrou.
  • Do směsi postupně zašlehejte vejce a citronovou šťávu.
  • Jemně zamíchejte mouku s práškem do pečiva a solí.
  • Nechte těsto alespoň hodinu odležet v lednici.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Z těsta (bude hodně lepivé) utvořte kuličky nebo hrudky a obalte je v moučkovém cukru. Položte na plech vyložený pečícím papírem. Můžete je trochu zplácnout, ale není to potřeba.
  • Pečte lehce dozlatova 10–15 minut.


Inspirace: The Seaside Baker


4 komentáře:

Díky, že čtete můj blog! :)