středa 17. června 2015

Bezlepkové ořechové krekry

Tyhle krekry jsou v podstatě „přetavené“ ořechy. Máte-li tedy rádi pražené oříšky, těmito tenkými slanými „křupátky“ nepohrdnete. Jediná jejich slabá stránka je ta finanční, protože ořechy nejsou nejlevnější.
Každopádně je zkuste, protože jsou bezlepkové, paleo a vlastně hrozně zdravé :)


Bezlepkové ořechové krekry

150 g mandlí, rozemletých
150 g kešu ořechů, rozemletých
1 vejce
2 lžíce vody
1 lžička soli
špetka pepře, příp. libovolného koření
semínka na posypání, lepší spíš menší (sezam, len ap.)
  • Rozpalte troubu na 190 °C.
  • Pokud nemáte, mandle a ořechy namelte (stačí hrubě, např. pomocí kutru), smíchejte se solí, pepřem a spojte pomocí vajíčka a trošky vody.
  • Těsto vyválejte na pečícím na výšku zhruba 2 mm a rozkrájejte na obdélníčky nebo tyčinky. (Válejte mezi dvěma pečícími papíry, aby se těsto nerozpadalo.)
  • Potřete rozkrájené těsto vodou a posypte semínky. Ty do těsta trošku zatlačte.
  • Celý papír s rozkrájeným těstem přeneste na plech, není potřeba dělat rozestupy mezi jednotlivými dílky.
  • Pečte na 200 °C asi 10 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
  • Nechte vychladnout a nalámejte podle řezů na kousky.




Inspirace: A Couple Cooks

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog! :)